Organische vormen en de natuur zijn mijn grootste inspiratie bron. De vormen, kleuren en vooral de structuren. De meeste werken ontstaan door te kneden en spelen met de klei. Ineens zie ik er dan iets in of het doet me ergens aan denken en daar ga ik op door, puur intuïtief. Ik blijf er mee bezig tot het voor mijn gevoel klopt. De verhoudingen en de balans moeten goed zijn. Veel werk krijgt geen glazuur omdat ik vaak de pure ruwe klei uitstraling mooi vindt.

Ik maak ook graag dieren, Dan verzamel ik eerst allerlei verschillende foto`s om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van hoe de verhoudingen zijn. Ik zoek een houding uit waarin iets gebeurd, omdat het dan meer zeggingskracht krijgt. Bij dieren werk ik wel met glazuren, ik gebruik dan oxides en vaak een ruwe krimpglazuur wat een natuurlijk effect geeft.

 

Ik heb verschillende keramiek cursussen gevolgd, o.a. bij Wim den Hartog bij Cultura in Ede, Marlen van Dop bij Kleistad in Amersfoort, CeramicsMaterialsWorkshop ook via Kleistad, Marga Knaven bij de KWA in Schaarsbergen en Alberto Bustos in Rumst Belgie. Hier heb ik bij elkaar veel verschillende technieken geleerd en ook veel ge-experimenteerd.  Met de KWA en met Cultura heb ik deelgenomen aan exposities  in Arnhem, Bennekom en Loo. Daarnaast hebben we in ons eigen vrienden kleigroepje veel uitgeprobeerd met verschillende technieken, kleisoorten, en stooktechnieken, hierdoor hebben we aardig wat kennis en ervaring opgedaan. Inmiddels zit ik alweer meer dan tien jaar met mijn handen in de klei.